Αντηλιακή προστασία, το Α και το Ω για μια υγιή επιδερμίδα

Posted by pael 23/06/2022 0 Comment(s)

Αντηλιακή προστασία, το Α και το Ω για μια υγιή επιδερμίδα

 

Έφτασε το καλοκαιράκι και μαζί του έφερε τον καυτό ήλιο, που ναι μεν αγαπάμε και απολαμβάνουμε, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι μπορεί να γίνει ακόμη και επικίνδυνος για την επιδερμίδα μας.

 

Οπως όλοι γνωρίζουμε,  η υπερβολική έκθεση μας στον ήλιο και στις υπεριώδεις ακτίνες του μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα, καταστροφή των κυττάρων του δέρματος , πρόωρο σχηματισμό ρυτίδων, κ.α...και αυτές είναι οι μικρότερες συνέπειες γιατί δυστυχώς υπάρχουν και πολύ πιο σοβαρές!

Η έκθεση μας στον ήλιο λοιπόν, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.

 

Σας έχουμε όμως 5 χρήσιμες συμβουλές για να απολαύσετε τον καλοκαιρινό ήλιο χωρίς φόβο:

1.Χρησιμοποιούμε αντιηλιακό σε πρόσωπο και σώμα

Ιδανικά πρέπει να χρησιμοποιούμε αντιηλιακή κρέμα όλο τον χρόνο, όλες τις εποχές και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Εφόσον, όμως, το καλοκαίρι περνάμε περισσότερο χρόνο έξω και η ένταση του ηλίου είναι μεγαλύτερη, η χρήση αντιηλιακού είναι το Α και το Ω για μια υγιή επιδερίδα.

Φροντίζουμε να προμηθευτούμε ένα αντιηλιακό με δείκτη προστασίας (SPF) τουλάχιστον 30. Επίσης, ελέγχουμε ότι χρησιμοποιούμε αντιηλιακό ευρέως φάσματος, που σημαίνει ότι μας προστατεύει τόσο από ακτίνες UVA όσο και από UVB.

 

Θα σας προτείνουμε τα αντηλιακά της Primo Bagno (https://www.pael.gr/frodida-somatos/antiliaki-prostasia)

 

 

Για το πρόσωπο:

  • Την αντηλιακή κρέμα προσώπου με SPF50. Εμπλουτισμένη με υαλουρονικό και βιταμίνη Ε, προστατεύει την επιδερμίδα από την ηλιακή ακτινοβολία και την περιποιείται σε βάθος.

και

  • Την CC Cream Light με χρώμα για την κάλυψη των ατελειών και δείκτη προστασίας SPF30. Μια κρέμα νέας γενιάς εμπλουτισμένη με βιταμίνη Ε και εκχύλισμα ροδιού που προσφέρει ιδανική περιποίηση του δέρματος, ελαχιστοποιεί τις δυσχρωμίες, τις κοκκινίλες, τις καφέ κηλίδες, και τις ρυτίδες του χρόνου, προσφέροντας μια ωραιότερη και νεότερη όψη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βάση πριν το μακιγιάζ.

Για το σώμα:

  • Το αντηλιακό γαλάκτωμα προσώπου και σώματος, με δείκτη SPF30 για προστασία από τηντην UVA &UVB ακτινοβολία. Περιέχει έναν συνδυασμό από βιταμίνη Ε, γλυκερίνη και αλλαντοΐνη που προστατεύουν τα δερμικά κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες και τη φωτογήρανση ενώ ανακουφίζουν από ερεθισμούς. Σε μορφή σπρέι απλώνεται εύκολα, απορροφάται άμεσα και δεν αφήνει λευκά κατάλοιπα!
  • Το λάδι μαυρίσματος με φυσικά έλαια από καρότο που προσφέρουν χαμηλή προστασία (SPF6) από τη UVA/UVB ακτινοβολία. Περιέχει έλαια από καρότο και καρύδι που χαρίζουν και διατηρούν χρυσαφένιο μαύρισμα ενώ ενυδατώνουν την επιδερμίδα και αποτρέπουν το ξεφλούδισμα.

Καλό είναι να ανανεώνουμε το αντηλιακό μας κάθε 2-3 ώρες, καθώς κανένα προϊόν δεν είναι απολύτως αδιάβροχο και δεν διαρκεί όλη μέρα.

 

2.Ντυνόμαστε έξυπνα!

Ο ήλιος είναι πολύ δυνατός τις πρωινές-μεσημεριανές ώρες (κυρίως από τις 11:00 έως τις 16:00), οπότε σε περίπτωση που δεν μπορούμε να απφύγουμε την έκθεση μας σε αυτόν, φροντίζουμε τουλάχιστον να είμαστε  κατάλληλα ντυμένοι. Τι εννοούμε; Αποφεύγουμε τα σκουρόχρωμα ρούχα που απορροφούν την υπεριώδη ακτινοβολία και επιλέγουμε ανοιχτόχρομα. Ακόμη, φοράμε πάντα καπέλο και γυαλιά και αν αυτό είναι δυνατόν, μακριμάνικα και αέρινα ρούχα, κατά προτίμηση από βαμβακερά υφάσματα που δεν μας ζεσταίνουν.

 

  1. Φροντίζουμε για την ενυδάτωση μετά την έκθεση μας στον ήλιο

Τέλος, δεν ξεχνάμε όμως να περιποιούμαστε την επιδερμίδα μας μετά την έκθεση μας στον ήλιο, ώστε να παραμένει πλήρως ενυδατωμένη. Ας ην ξεχνάμε ότι η έκθεση μας στον ήλιο, η θάλασσα και ο άερας ταλαιπωρούν την επιδερμίδα μας, η οποία στη συνέχεια έχει μεγαλύτερη ανάγκη από περιποίηση.

 

Ιδανική λύση για την άμεση ενυδάτωση της αποτελούν:

·Το Gel 100% οργανικής αλόης, για πρόσωπο και σώμα που προσφέρει φυσική ενυδάτωση, αναζωογόνηση και τόνωση. Μια μοναδική σύνθεση με αλόη και εκχύλισμα χαμομηλιού, που ανακουφίζει το ταλαιπωρημένο δέρμα και βελτιώνει την ελαστικότητα του. Ιδανικό για την αντιμετώπιση του ερεθισμού από τον ήλιο.

·Το Aloe Vera Splash, που περιέχει 98,3% βιολογική αλόη, σε μορφή spray, για άμεση θρέψη και ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου και του σώματος. Ένα χρήσιμο προϊόν που σίγουρα θα αγαπήσετε καθώς θα σας προσφέρει την απαραίτητη ενυδάτωση μετά την έκθεση σας στον ήλιο.

 

Σας ευχόμαστε Καλό καλοκαίρι, και να γίνεται πάντα με προσοχή η έκθεση σας στον ήλιο!

Leave a Comment