5 tips για να μειώσεις τη λιπαρότητα της επιδερμίδας

Posted by pael 09/03/2021 0 Comment(s)

  1. Πες "ναι" στον καθαρισμό

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ελέγξεις τη λιπαρότητα είναι να διατηρείς το δέρμα σου καθαρό, πλένοντας το πρόσωπο σου πρωί και βράδυ, καθώς και μετά την άσκηση. Προτίμησε ένα ήπιο, αφρώδες καθαριστικό, χωρίς σαπούνι, που φέρει την ένδειξη "oil free" και δεν φράσει τους πόρους.

 

  1. Μην ξεχνάς το peeling

Το επιπλέον σμήγμα που παράγεται δημιουργεί νεκρά κύτταρα, τα οποία φράζουν τους πόρους, δημιουργώντας ακμή και μαύρα στίγματα. Η απολέπιση μια φορά την εβδομάδα είναι απαραίτητη. Επέλεξε ένα ήπιο απολεπιστικό και να θυμάσαι ότι πρέπει να τρίβεις το πρόσωπο προσεκτικά ώστε να μην τραυματίσεις το δέρμα.

 

  1. Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη

...και η λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται ενυδάτωση. Επέλεξε με προσοχή την ενυδατική σου κρέμα. Ιδανική λύση είναι μια ελαφριά ενυδατική, oil free, που δε βαραίνει το δέρμα. Ακόμη, 1-2 φορές την εβδομάδα μπορείς να κάνεις μια ενυδατική μάσκα προσώπου.

 

  1. Προσοχή στο make-up

Δεν πρέπει να βάζεις οποιοδήποτε make up, αλλά να επιλέγεις προϊόντα oil free. Επίσης, προτίμησε τα ματ και απόφυγε τα make up που έχουν λάμψη καθώΣ σε συνδυασμό με τη λιπαρότητα της επιδερμίδας σου θα την κάνουν να γυαλίζει και να φαίνεται σαν να έχεισ ιδρώσει.

 

  1. Να φοράς πάντα αντιηλιακό

 

Ίσως να νομίζεις οτι το αντιηλιακό θα "βαρύνει" την επιδερμίδα σου και θα σου προκαλέσει μεγαλύτερη λιπαρότητα, αλλά κάνεις λάθος! Η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία θα δημιουργήσει δυσχρωμίες, φακίδες και πανάδες. Επέλεξε λοιπόν ένα αντιηλιακό για λιπαρά δέρματα που θα σου δώσει επαρκή αντηλιακή προστασία.

Leave a Comment